אם יש לכם אתר שאתם מעוניינים לקדם בפעם הראשונה ומתלבטים איך מוצאים מילות מפתח מוצלחות – הגעתם למקום הנכון. מיד נציג בפניכם את הדרכים הטובות ביותר לעריכת רשימת מילים וביטויים שימקסמו את הקידום שלכם ויעזרו לכם לקבל מגוגל דירוג מוצלח:
זה די פשוט להוציא מחקר מילות מפתח, צריך רק להתחיל
בסופו של דבר, רשימת מילות המפתח הסופית שאיתה תקדמו את האתר צריכה לשרת את הגולשים שמחפשים את השירות שלכם בגוגל. הגולשים הללו עתידים להיות הלקוחות שלכם. בתור בעלי עסק ואנשים מקצוע, אין מי שמכיר את הלקוחות האלו יותר טוב ממכם ולכן לכאורה לא אמורה להיות בעיה לרשום את הביטויים שהם יכתבו בגוגל.
למרות זאת, צריך שלמבצע המחקר תהיה הבנה בסיסית בהתנהגות הגולשים, איך הם חושבים ואיך הם מנסחים את החיפושים שלהם. ברגע שמבינים את התנהגות הלקוחות והתנהגות הגלישה שלהם, ניתן בקלות להתחיל לרשום רשימה של מילים וביטויים רלוונטיים שלא רק כוללים את רצונות הגולשים, אלא גם את מהות העסק.
איך מוצאים מילות מפתח בחינם?
גם אם הרשימה הראשונית שכתבתם כבעלי העסק יצאה לכם קצרה או שאתם לא בטוחים מהם המילים הנכונות, תוכלו להרחיב את הרשימה על ידי מציאת מילות מפתח דרך כלים אינטרנטיים שונים בחינם!
חשוב לציין כי בשוק יש מספר רב של כלים ופלטפורמות, חלקם בחינם וחלקם בתשלום, לעיתים לא תקבלו את כל המידע שיכולתם לקבל אם הייתם משלמים את עלות השימוש הרחבה אך לחלוטין הכלים החינמיים יכולים לבצע את העבודה ולעזור לבנות את רשימת מילות המפתח המדויקת לאתר שלכם.
הנה מספר כלים שתוכלו להיעזר בהם, הם יענו לכם על שאלות רבות כמו איך מוצאים מילות מפתח ואיך כדאי לסנן את המילים שמצאתם –
Google Keyword Planner
זהו הכלי הנפוץ ביותר לתכנון מילות המפתח, שימו לב כי הכלי שייך לגוגל ולכן מעלה את הרלוונטיות שלו מאחר והכלי מציג את המידע שגוגל עצמו שואב מהנתונים שלו ומאופי התנהגות הגלישה של הגולשים. מדובר על כלי חינמי לחלוטין שכל אחד שיש לו חשבון gmail יכול להיכנס אליו.
אל המערכת תוכלו להזין את מילות החיפוש שכבר מצאתם או שאתם חושבים שמתאימות לאתר שלכם. המערכת תציג לכם מילות חיפוש נוספות ורחבות יותר, יכול להיות שחלקן רלוונטיות וחלקן לא וכאן אתם נכנסים לתמונה וצריכים לבצע את הסינון.
מעבר להצעת מילים נוספות, המערכת מנתחת את המילים והביטויים שהכנסתם ומציגה לכם מידע רחב, מידע כמו: נפח החיפוש של כל ביטוי, מידת התחרותיות של הביטוי, מחיר ממוצע לקליק (רלוונטי לקידום ממומן אך עדיין חשוב להכיר) ועוד.
Google Trends
מדובר על כלי נוסף של גוגל המציג את הטרנדים של כל מילת חיפוש לאורך השנים האחרונות. לא מדובר בכלי שייתן לכם מילות מפתח אך מדובר על כלי חשוב שיראה לכם איך מוצאים מילות מפתח על פי טרנדים. שברגע שמבינים את הנושא, ניתן להסיק מסקנות חשובות שיכולות לפצח את המילים המדויקות לאתר שלכם. הטרנדים מציגים את התנהגות הגולשים, את הנושאים החמים יותר ואת הנושאים החמים פחות.
Ahref’s
לכלי זה יש גרסה חינמית וגרסה בתשלום. כאשר משתמשים בגרסה החינמית חלק מהאפשרויות חסומות אך בכל זאת ניתן להוציא מהכלי נתונים ומסקנות די מרשימים. מדובר על כלי איכותי שמירב המקדמים המקצועיים משתמשים בו.
SEO Stack Keyword Tool
זהו תוסף שניתן להוריד לכרום. תוכלו להזין או לבחור מילת חיפוש והתוסף ייתן לכם מבחר עצום של מילות מפתח לאתר, מילים וביטויים נוספים שקשורים למילת החיפוש שבחרתם. אין ספק שכל ההיצע מבלבל אך הביטויים יכולים להיות רלוונטיים ולתת לכם רעיונות שאתם בעצמכם לא חשבתם עליהם.
לסיכום, ניתן לבחור מילות מפתח בקלות
אם אתם רוצים לבצע בחירת מילות מפתח באופן עצמאי, תוכלו להיעזר בניסיון שלכם כבעלי האתר ובעלי המקצוע ולהתחיל להכין את הרשימה. על מנת למקד את המחקר ולהעשיר אותו, תוכלו להיעזר בכלים החינמיים שהצגנו במאמר. בכל זאת, אם תרצו לפתח את המחקר, להשתמש בכלים מקצועיים ולהיעזר באנשי מקצוע מיומנים, תוכלו לפנות אלינו ב- keyword research ולהגיע לתוצאות יוצאות מן הכלל בקידום בגוגל.
-
איך מוצאים מילות מפתח על ידי כלים בגוגל?
הכנו עבורכם רשימה עם מספר כלים שדרכם ניתן לבצע מחקר מילות מפתח, חלק מהכלים יתנו לכם את מילות המפתח וחלק מהכלים יתנו לכם ניתוחים שונים ומידע על ביטויים מסוימים. לאחר מכן עליכם לבצע את הסינון וההחלטה של מילות המפתח שתקדמו באתר שלכם.
-
האם ניתן לבצע מחקר מילות מפתח בחינם?
כן. אמנם כלים מקצועיים שעולים כסף יכולים להיות יעילים יותר אך יש מספר כלים חינמיים לחלוטין שניתן להשתמש בהם למען חיפוש מילות מפתח.