אם אתם בעלי עסק ובעלי אתר אינטרנט, בטח שמעתם את הביטוי "מחקר מילות מפתח". זהו ביטוי שגור בשפת קידום האתרים אמנם, אך אם אתם לא מבינים בדיוק מה הביטוי אומר או איך עושים מחקר מילות מפתח מדויק, אתם נמצאים במקום הנכון. במאמר נציג לכם ידע על הנושא, נענה לכם על השאלה ואנחנו בטוחים שתצאו עם הבנה בתחום מחקר מילות המפתח.
ראשית, למה צריך לבצע מחקר מילות מפתח?
כפי שאתם יודעים, על מנת לחפש אתר, מוצר או שירות באינטרנט, יש להקליד מילות חיפוש מסוימות במנוע החיפוש של גוגל והוא יציג עבורכם את המידע הרלוונטי ביותר. כמובן שכל בעל עסק שיש ברשותו אתר, רוצה שהאתר שלו יופיע כמה שיותר גבוה במנוע החיפוש של גוגל. על מנת לקדם את הדירוג של האתר, יש לבצע לו קידום אורגני. אז מה זה אומר? שצריך לבצע פעולות מסוימות באתר על מנת שגוגל יקרא אותו בצורה טובה יותר וכך יעלה את הדירוג שלו.
מחקר מילות מפתח מעניק לבעל האתר ולבעל המקצוע שמקדם את האתר, את מילות המפתח הרלוונטיות ביותר שעבורן גוגל יקדם את האתר בצורה הטובה והיעילה ביותר.
איך עושים מחקר מילות מפתח באופן עצמאי?
מיד נפרט על שיטות ותוכנות שניתן דרכן לבצע חקר מילות מפתח מתקדם. אם בכל זאת תרצו לבצע מחקר מילות מפתח ותרצו לבצע את המחקר באופן עצמאי, אתם לגמרי יכולים.
ראשית, צרו רשימה ידנית של ביטויים שלפי דעתכם קשורים לאתר שלכם. לדוגמא, אתם בעלי אתר של צלם מקצועי. תוכלו ליצור רשימה המכילה מספר ביטויים שקשורים לנושא האתר אך קחו בחשבון שאילו צריכים להיות ביטויים שיחפש הגולש כאשר הוא ירצה למצוא את השירות אותו אתם מציעים. לדוגמה:
– צלם נופים מקצועי.
– צלם פורטרטים.
– צלם פורטרטים באזור הצפון.
– צלם מקצועי זול.
כמובן שהרשימה יכולה להיות ארוכה יותר והיא מותאמת לעיסוק הספציפי שלכם.
לאחר מכן, בדקו במנוע החיפוש של גוגל את ההשלמה האוטומטית. כלומר, אתם מתחילים להקליד את מילות החיפוש וגוגל מציע לכם השלמות שונות של ביטויים שונים. הביטויים האלו הם מעולים מאחר ואלו ביטויים רלוונטיים הקשורים לנושא שהגולשים עצמם מחפשים. הוסיפו את הביטויים לרשימה.
הנה, אז יצאתם עם רשימה של מילות מפתח רלוונטיות, עכשיו נשאר לחקור את מילות המפתח.
איך עושים מחקר מילות מפתח בדרך יעילה?
בסופו של התהליך, כל בעל אתר ובעל מקצוע ירצה לקבל רשימה של מילות מפתח שעליהן הוא יצטרך לעבוד ולהטמיע באתר. הרשימה צריכה להיות רשימה מסוננת לאחר בחירת המילים הרלוונטיים ביותר ששוות לקדם.
על מנת לבצע את המחקר, ניתן להשתמש בכלים שונים שמנתחים את המילים. הכלי הנפוץ מכולם (והחינמי) הוא מתכנן מילות המפתח של גוגל. אל האתר יכול להיכנס כל אחד שיש לו חשבון Gmail.
בתוכנה תוכלו להכניס את מילות המפתח מהרשימה שיצרתם ואף לקבל עוד מילות מפתח קשורות. התוכנה מעניקה לכם מידע מקיף על המילים, מידע כמו: כמה אנשים חיפשו את הביטוי בזמן האחרון? האם יש תחרות גבוהה על הביטוי בתחום הקידום האורגני? ומהו המחיר הממוצע לחיפוש עבור אותה המילה?
לאחר ביצוע המחקר, תוכלו להסיק מסקנות ולהכין רשימת מילות מפתח שתכיל ביטויים רלוונטיים לאתר שלכם. ככל שתבצעו את המחקר באופן הטוב ביותר, הביטויים שיבחרו יהיו בעלי הפוטנציאל הגבוה ביותר לקדם את האתר שלכם.
מומלץ לבצע את תהליך הקידום באמצעות מומחה SEO
תחום הקידום האורגני הוא תחום מורכב שהפופולריות שלו האיצה מאוד בתקופה האחרונה. על מנת לבצע קידום טוב לאתר, על מנת לבצע תהליכים ופעולות שבאמת יקדמו את האתר וידרגו אותו גבוה, מומלץ להיעזר במומחה SEO. המומחה הוא בעל מקצוע, אחד שיש לו ניסיון רב, יודע את כל הפרטים הקטנים ומבצע מחקר SEO על בסיס יומי.
הביטוי "אלוהים נמצא בפרטים הקטנים" בהחלט מתאים לתחום הקידום האורגני. ככל שהטיפול בפרטים הקטנים (אלו שלדעתכם שוליים) יהיה טוב ומעמיק יותר, הקידום יהיה יעיל יותר.
לסיכום, מחקר מילות מפתח – תהליך חשוב והכרחי בקידום האתר
לא משנה באיזו דרך תבחרו, קידום האתר בצורה עצמאית או פנייה למקדם מקצועי. זכרו כי מחקר מילות מפתח הוא אחד התהליכים החשובים ביותר בקידום. על כל אחד שמתעסק בקידום האתר לדעת איך עושים מחקר מילות מפתח ואיך להוציא את התובנות הנכונות ביותר. אין ספק שמחקר טוב ואיכותי יעשה את כל ההבדל בתהליך הקידום. אם תפנו למומחה בתחום, תוכלו לראות את ההבדל בין תהליך קידום בינוני לבין תהליך קידום איכותי, מדויק שמוביל לתוצאות.
-
האם ניתן לבצע מחקר מילות מפתח באופן עצמאי?
בהחלט. כיום המידע לביצוע מחקר מילים באופן עצמאי זמין במגוון רחב של פלטפורמות. ניתן לבצע רשימה ידנית של ביטויים מתוך גוגל ולקבל מידע נוסף ורלוונטי על הרשימה לאחר הצלבת הנתונים בכלי הקידום של גוגל.
-
מהו מחקר מילות מפתח טוב?
איך עושים מחקר מילות מפתח בדרך הטובה ביותר היא שאלה שמעסיקה רבים. מחקר טוב ואיכותי הוא מחקר מקיף ומעמיק, מחקר שמבוצע בו הסקת תובנות לאחר תהליך של כניסה לראש של הגולשים ולדפוס הגלישה שלהם. לאחר מכן יש לבצע הצלבת נתונים בכלים השונים ולהסיק את המסקנות.