בעלי עסקים רבים מתחילים לקדם את האתר שלהם ללא התייחסות לפעילות של המתחרים שלהם, זאת מאחר והם לא יודעים איך עושים ניתוח מתחרים, או כלל לא מזהים אותו כאלמנט הכרחי. חשוב להבין כי קידום אורגני מתבסס על עקיפת המתחרים בדירוג בגוגל ולכן אתר שיבצע קידום ללא התייחסות למתחרים, לא יקודם בצורה האופטימלית. מיד נסביר כיצד תבצעו ניתוח מעולה לכל המתחרים שלכם ובאילו כלים כדי להשתמש על מנת לעשות זאת:

 

איך עושים ניתוח מתחרים עם כלי קידום שונים?

מלבד ההבנה של מי הם המתחרים של העסק ומהי הפעילות שלהם, חשוב להבין מהם הנתונים של האתר שלהם? מהן תוצאות הקידום שלהם מפעילות הקידום האורגני והאם יש להם חסרונות שאתם תוכלו להפוך ליתרונות באתר שלכם.

התשובות לכל השאלות האלו הן לא אינטואיטיביות, אתם זקוקים לדאטה ולמידע רלוונטי, כזה שתצליחו להוציא רק דרך כלי קידום שונים. על השאלה איך עושים ניתוח מתחרים, ניתן לענות באמצעות כלים שונים שמוצאים את כל המידע. בפועל הם מבצעים את הניתוח על ידי הזנת האתר של המתחרה הרלוונטי ולכם נשאר רק להסיק מסקנות.

מיד נציג ונתאר את הפעילות של מגוון כלים שמבצעים ניתוח מתחרים.

 

Ahrefs

זהו כלי מרכזי בעולם הקידום האורגני. ניתן להצטרף לכלי באמצעות תקופת ניסיון בחינם אך הגרסאות שבאמת נותנות מידע מקיף ועדכני הן בתשלום.

מה תוכלו למצוא דרך הכלי?

– לכלי יש יכולת מדהימה לאתר קישורים נכנסים, ניתן למצוא את המידע העדכני וגם את המידע הישן על הקישורים כדי לראות מגמות. מידע זה הוא חשוב במחקר מתחרים מאחר וניתן לראות את היקף הפעילות האורגנית של המתחרה. בנוסף, באמצעות הקישורים ניתן להתחרות בעסקים אחרים ולקדם את העסק שלכם בדירוגים של גוגל.

– כאשר תזינו את שם האתר המתחרה, תוכלו למצוא את כל מילות המפתח שהוא מקדם ולראות באיזה דירוג האתר נמצא.

– תוכלו למצוא מידע על שיתופים של האתר, הטראפיק שנכנס לאתר וכמה טראפיק יש לכל עמוד על פי תאריכים. בהחלט ניתן להבין מכך מה הגולשים מחפשים, מה מעניין אותם ובסוף מהו התוכן שממיר את הגולשים ללקוחות.

 

SimillarWeb

זהו כלי שמתמקד בניתוח מתחרים, הוא מציג גרסה חינמית ומעט מוגבלת למספר חודשים בלבד. מומלץ להיעזר בכלי זה כאשר מתחילים לבצע מחקר מתחרים וניתוח מתחרים.

אם התחלתם לבצע קידום לאתר שלכם, בטח נתקלתם ב- google analytics, זהו כלי של גוגל שיכול לתת לכם מידע מלא על האתר שלכם. SimillarWeb הוא כלי שמתמקד במידע שנותן google analytics רק שהוא נותן את המידע על האתרים של המתחרים.

מה תוכלו למצוא דרך הכלי?

– מהן מילות המפתח הממומנות שהאתר מקדם ומהן מילות המפתח האורגניות שהאתר מקדם.

– מידע על תנועת האתר: אחוז נטישה, משך זמן גלישה ממוצע באתר, מספר מבקרים באתר, מאיפה הגולשים נכנסו לאתר ועוד.

– הכלי יודע גם לחלק את הנתונים בין הדסקטופ לבין המובייל (מידע חשוב שיכול להצביע על התנהגות הגולשים בין הפלטפורמות השונות).

 

SemRush

כלי מעולה ונפוץ מאוד בקרב מקדמים מקצועיים, המאפשר גם למי שמקדמים לעצמם את האתר להבין איך עושים ניתוח מתחרים איכותי וטוב בכל זמן. חשוב לציין כי לכלי יש גרסה חינמית וגם גרסאות בתשלום, כמובן שהגרסה החינמית לא מכילה את כל הבדיקות והפיצ'רים אך בהחלט ניתן להשתמש בכלי כדי להגיע לתובנות חשובות.

מה תוכלו למצוא דרך הכלי?

– ניתן לבצע מחקר מילות מפתח על המתחרים, אילו מילות מפתח הם מקדמים? באילו דירוגים הם נמצאים? אילו ממילות המפתח שלהן נמצאות בעלייה מבחינת הדירוגים? בנוסף תוכלו לקבל השראה ולמצוא עוד ביטויים ומילות מפתח שאולי לא חשבתם עליהן.

– תוכלו למצוא מידע על כל ביטוי שמקודם על ידי המתחרים. מהו נפח החיפוש שלו? מי נמצא במקומות הראשונים של כל מילה? ועוד. כך תוכלו לייצר אסטרטגיה ולהבין באילו מילים הכי שווה לכם להתמקד.

– לכל מתחרה תוכלו לבדוק האם יש להם קישורים פנימיים או קישורים חיצוניים.

 

לסיכום, ניתוח מתחרים טוב הוא ניתוח עם נתונים

השאלה איך עושים ניתוח מתחרים היא שאלה נפוצה בקרב בעלי האתרים. בעלי אתרים שיבינו שעליהם לבצע את הניתוח ואת מחקר המתחרים, יוכלו לקדם את האתר שלהם ובאמת לעקוף את המתחרים שלהם. חשוב להבין כי הניתוח הוא לא אינטואיטיבי והוא ניתוח שמגובה בדאטה, במספרים.

זכרו כי המספרים מספרים סיפור ועליכם להבין את המסר. ניתוח המתחרים מצריך הבנה עמוקה והסקת מסקנות שמובילות לפעולות שצריך לבצע באתר. בכל עת תוכלו להיעזר באיש מקצוע שיעזור לכוון אתכם בתהליך.

 

האם ניתן לבצע ניתוח מתחרים בכלים חינמיים?

לא כל הכלים המקצועיים הם חינמיים אך רובם כן מציעים גרסה חינמית. אומנם הגרסה החינמית היא מוגבלת אך ניתן להוציא ממנה מידע רלוונטי וללמוד באמצעותה איך עושים ניתוח מתחרים שמביא לתוצאות יעילות. אם ברצונכם לקבל מידע מעמיק יותר, תוכלו להיעזר במקדם מקצועי.

 

כמה מתחרים כדאי לנתח?

ניתוח המתחרים נועד כדי להסיק ממנו מסקנות, מסקנות שיעזרו לבעל האתר להבין מהן הפעולות השונות שעליו לבצע באתר שלו כדי לעקוף את המתחרים בדירוג של גוגל. מומלץ לנתח כמה שיותר מתחרים ולבצע עבודת ניתוח איכותית כדי להגיע למסקנות המקדמות ביותר.