בטח אתם יודעים שמחקר מילות חיפוש הוא השלב הראשון בתהליך הקידום האורגני באתר שלכם. אם כבר ביצעתם אותו ובידכם רשימת ביטויים רלוונטיים – הגעתם למקום הנכון. במאמר זה נסביר הכול על בדיקת מילות חיפוש בגוגל, כלומר איפה כל מילה או ביטוי ברשימה שלכם מדורגים כיום במנוע החיפוש של גוגל, מה שיעזור לכם לתכנן את אסטרטגיית הקידום של האתר ולקצור תוצאות יעילות.
איך נקבע דירוג האתר על ידי גוגל?
הערכות אומרות כי קיימים מעל 600 פרמטרים שעל פיהם מנוע החיפוש של גוגל קובע את דירוג האתרים ולכן עבודת הקידום האורגני אינה נגמרת אף פעם. למרות זאת, יש פרמטרים עיקריים שכיום יודעים בוודאות שמשפיעים על הדירוג במנוע החיפוש.
אחד הפרמטרים החשובים ביותר הוא הרלוונטיות. כמובן שמידת הרלוונטיות יכולה להיקבע על פי תת פרמטרים אך עליכם להתרכז בלתת מידע רלוונטי למה שהלקוח חיפש. לדוגמה, אתם מוכרים בגדים לנשים ואתם כותבים באתר ביטויים כמו "בגדים לגברים" אך אתם לא באמת מוכרים בגדים לגברים. לכן, הגולשים יהיו מבולבלים, מצד אחד גוגל הראה להם את התוצאה תחת החיפוש שלהם אך בפועל האתר שלכם לא רלוונטי למה שהם חיפשו, לכן הם יצאו אחרי זמן קצר מהאתר שלכם.
במקרה זה גוגל לא רק לא יעלה את הדירוג שלכם, אלא יכול גם להוריד אותו. ולכן, חשוב מאוד שהביטויים שאתם בוחרים יהיו רלוונטיים לאתר ושתבוצע לגביהם בדיקת מילות חיפוש בגוגל.
מלבד הפרמטר הזה, עוד פרמטרים שקובעים את הדירוג יהיו: תוכן ומאמרים באתר, איכות התוכן והמאמרים, מבנה האתר והתאמתו לגוגל, קישורים פנימיים וחיצוניים, זמן הטעינה של האתר, משך שהיית הגולשים באתר, אחוזי ההמרה באתר, הנגשת האתר ועוד.
למה חשוב לבצע בדיקת מילות חיפוש בגוגל?
- אם כתבתם רשימה של מילות מפתח, עליכם לדעת אם באמת המילים או הביטויים רלוונטיים. האם הגולשים מחפשים אותם היום. אם כתבתם ביטוי ואתם רואים שנפח החיפוש שלו שואף לאפס, זה אומר שאין מספיק תנועה עבור הביטוי ולכן לא שווה להשקיע כסף וזמן על קידומו.
- אם אתם רוצים לקדם ביטוי מסוים, בדקו מהו הדירוג של האתר שלכם כיום עבור אותו ביטוי. יש עסקים שחושבים שאם הביטוי כבר במקומות הראשונים (ללא קידום), איך צורך להתחיל לקדם אותו. לא בהכרח זה נכון אך זה נתון לשיקולו של בעל האתר. בכל מקרה, המידע הזה חשוב ויכול להשפיע על בחירת המילים הסופית לקידום.
- עליכם לבדוק את המתחרים שלכם. בסופו של דבר, אתם והמתחרים שלכם מתחרים על הכסף של הגולשים הפוטנציאלים ולכן חשוב לקחת את זה בחשבון בתהליך הקידום. בדקו, איפה המתחרים שלכם ממוקמים ראשונים? תחת אילו ביטויים? כך, אולי תשקלו להוסיף את הביטויים האלו לרשימת מילות המפתח שלכם, גם אם לא רציתם להוסיף את אותו הביטוי בהתחלה.
- בדיקת מילות חיפוש בגוגל יכולה לתת לכם מידע חשוב על התנהגות הגולשים ועל הטרנדים שקיימים באותו הזמן. ככל שתכירו יותר את הגולשים שנכנסים אליכם לאתר ותבינו את התנהגות הגלישה והחיפוש שלהם, תוכלו להתאים את התוכן של האתר שלכם אליהם וכך להעלות את הדירוג של האתר בגוגל.
אז איך בודקים את מילות החיפוש בגוגל?
אם ברצונכם לבדוק את המיקומים של הדירוגים שלכם או של המתחרים באופן עצמאי, תוכלו להיעזר באחד או יותר מהכלים הבאים: Rank Tracker, Google Search Console, Zefo, AWR, Ahrefs ועוד. דרך כלים אלה ניתן ליישם מחקר מילות חיפוש אפקטיבי, הכולל ניתוחים שמתאימים להסקת מסקנות וגיבוש מהלכי ה-SEO.
השלב החשוב באמת – סינון ובחירת המילים המתאימות
אם ביצעתם בדיקת מילות חיפוש בגוגל, ביצעתם את הבדיקה על המילים שלכם, על המילים של המתחרים וביצעתם הצלבות, זה מעולה, אבל זה לא מספיק. כל המידע הזה צריך להיות מתורגם למסקנות שמתוכן צריכה לצאת רשימת מילות מפתח מדויקת ורלוונטית לאתר שלכם שאיתה תוכלו להתחיל את תהליך הקידום.
תחילה, בחרו כמה מילים תרצו להכניס לרשימה, כמות המילים תלויה בגודל האתר שלכם, בזמן שלכם ובתקציב שאותו אתם מוכנים להוציא על הקידום. לאחר מכן, בחרו מספר ביטויים כלליים ומספר ביטויים יותר ממוקדים. שימו לב שאתם מכניסים לרשימה מילים וביטויים שזקוקים לדחיפה של הקידום וביטויים שכבר מדורגים למעלה וזקוקים לעבודת קידום שתשמור על הדירוג שלהם.
המלצה אחרונה לסיכום מאיתנו אליכם:
רצוי שרשימת מילות המפתח הסופית תהיה כמה שיותר מגוונת ותכיל כמה שיותר קצוות של המסקנות שקיבלתם מבדיקת מילות חיפוש בגוגל. ביחד עם זאת, אנחנו לא ממליצים להכניס ביטויים שנפח החיפוש שלהם שואף לאפס, גם אם הם מתארים במדויק את מה שהאתר שלכם מציע.
- האם יש כלים איתם ניתן לבדוק את מיקומי המילים של המתחרים?
בהחלט. יש אין ספור תוכנות שבאמצעותן ניתן למצוא את הדירוגים של המתחרים. חשוב לבצע סנכרון גם עם הדירוג של האתר שאותו רוצים לקדם לגבי אותה מילה ולהסיק מסקנות רלוונטיות.
- האם מומלץ לבצע את מחקר מילות החיפוש באופן עצמאי?
לא בהכרח. קידום אתרים הוא מקצוע לכל דבר ועניין וגם חוקר מילות חיפוש הוא נישה רצינית בתוך המקצוע. ניתן לבצע מחקר מילות חיפוש לבד אך התוצאות נראות אחרת כאשר נעזרים בביצוע העבודה עם מקצוענים.