אם יש לכם אתר וברצונכם לקדם אותו במנוע החיפוש של גוגל, כלומר לגרום ליותר אנשים להיכנס אליו ולגרום להם לבצע פעולות שונות באתר – אתם צריכים לבצע פעולת קידום שמתבססות על בחירת מילות מפתח טובות ויעילות. ריכזנו עבורכם מספר טיפים בנושא, שמומלץ להכיר לפני שמתחילים:

 

העלאת הדירוג של האתר על ידי קידום אורגני

בשנים האחרונות, עם התקדמות הפופולאריות של מנוע החיפוש גוגל, האתרים השונים הבינו את הפוטנציאל העצום בהופעה במקומות הראשונים במנוע החיפוש. עבור אתרים רבים, מדובר על מטרה נחשקת במיוחד והם מוכנים לעשות הכול, אבל הכול, כדי להעלות בדירוג של גוגל. לכן, הם מבצעים קידום אורגני, הכוונה לפעולות שונות שהאתר מבצע על מנת להגביר את הערך שלו ואת הפופולאריות שלו מול גוגל, כדי שמתי שגוגל יקרא ויסרוק את האתר, הוא ידרג אותו במקומות הגבוהים.

לעומת קידום ממומן שנעשה רק כאשר אתם משלמים לגוגל והדירוג נעשה במידי, קידום אורגני הוא תהליך שלוקח זמן ואת התוצאות שלו רואים בטווח הרחוק. למרות זאת, הופעת במקומות הראשונים של גוגל מהווה כרטיס כניסה לקטלוג האתר כבעל סמכות וכבעל ערך לגולשים שלו.

 

בחירת מילות מפתח הוא השלב הראשון

כדי שהאתר יופיע במקומות הראשונים בגוגל הוא צריך להיות רלוונטי למילות החיפוש שמקליד הגולש במנוע החיפוש. ולכן, האתר צריך להכין רשימה ולבצע בחירת מילות מפתח שעל פיהן יבוצע תהליך הקידום.

הרי, איך תקדמו את האתר אם לא תדעו מה הגולשים מחפשים? כל המטרה של גוגל הוא להתאים את האתרים השונים על פי מילות חיפוש. גוגל הוא אוטוריטה בתחום.

איך מוצאים מילות מפתח באופן יעיל היא שאלה חשובה מאוד שרבים שואלים. על מנת לבחור את המילים והביטויים הרלוונטיים, צריך לבצע מחקר מילות מפתח לאתר. המחקר מורכב ממספר שלבים: רשימה של השירותים שמציע העסק, רשימה של ביטויי המתחרים, נפח הביטויים, רשימה אוטומטית שגוגל מציע ועוד.

 

כיצד לסנן את מילות המפתח ולרשום את הרשימה באופן סופי?

במהלך המחקר רושמים המון מילים והמון ביטויים ובסופו של המחקר צריך לצמצם את הבחירה למספר הביטויים הסופי.

הנה מספר טיפים לבחירת מילות מפתח יעילה ומנצחת:

1. בחרו רק מה שרלוונטי לעסק שלכם – לא משנה עד כמה המילה או הביטוי פופולארי, אם אין קשר בין הביטוי לבין המהות של העסק שלכם, המילה לא נכנסת לרשימה! קידום מילה לא רלוונטית יכול לפגוע בכל תהליך הקידום של האתר.

2. גיוון – תדאגו שיהיו סוגים שונים של ביטויים ברשימת המילים שלכם. הכוונה היא לביטויים שמתארים במדויק את מהות העסק, ביטויים שקשורים לשירותים או למוצרים שהעסק נותן, ביטויי זנב קצר, ביטויי זנב ארוך ועוד.

3. מילים בעלי נפח חיפוש שונה – עליכם לדאוג בשלב בחירת מילות המפתח לבחור ביטויים עם נפח חיפוש שונה. הכוונה היא למילים מחופשות יותר, מילים עם נפח חיפוש בינוני ועוד. כך, תהליך הקידום יהיה איכותי יותר. לקדם מילים תחרותיות לוקח יותר זמן ולכן אם מבצעים את הקידום לכל מיני מילים, ניתן להתחיל לראות תוצאות בהקדם, התוצאות רק יתחזקו עם הזמן. כמובן שלא כדאי להכניס מילת חיפוש ללא נפח חיפוש בכלל או נפח חיפוש מאוד מאוד נמוך.

4. לא לשכוח את המתחרים – במחקר עליכם לבדוק את המתחרים שלכם, אילו מילים הם הכניסו לרשימת המילים שלהם? לא מומלץ להעתיק את הרשימה כמו שהיא מהמתחרים, כי עדיין אתם צריכים להדגיש את הבידול שלכם, אך עדיין וודאו כי אתם מכניסים מספר מילים מרשימת המתחרים. בסופו של דבר, אתם מתחרים על אותם לקוחות ועם קידום נכון ניתן גם לעקוף את המתחרים.

לסיכום, בחירת מילות מפתח היא חלק מהותי מתהליך הקידום

אין ספק שניתן לבצע מחקר מילות מפתח לבד וגם לבחור את המילים הסופיות באופן עצמאי, ביצוע המחקר יחד עם איש מקצוע יהפוך את כל התהליך למקצועי ומדויק יותר, המביא לתוצאות מוצלחות יותר לעסק בסופו של דבר. אנחנו ב-keyword research  דואגים לביצוע מחקר מילות המפתח האיכותי והמקצועי ביותר, תוך שמירה על מהות האתר והמאפיינים השונים שמצויים בו ואכפתיות אמיתית לפוטנציאל קידום האתר והגדלתו, כדי שיבצע כמות עצומה של המרות בהתאם למטרותיכם העסקיות.

 

האם בחירת מילות מפתח רלוונטית רק לקידום אורגני בגוגל?

לא בהכרח. רשימת מילות המפתח שאיתה מקדמים את האתר רלוונטית מאוד לקידום האורגני אך גם רלוונטית מאוד לקידום ממומן ולקמפיינים שבעלי האתר מקימים בגוגל. אין שום בעיה שמילות המפתח הנבחרות לא יופיעו בשני סוגי הקידומים.


האם יש המלצה לכמות מילות מפתח לאתר?

אין כמות ספציפית למילות המפתח שיקודמו באתר. הכמות משתנה בהתאם לגודל האתר ולתקציב שבעלי האתר מוכנים להוציא על קידום ממומן. חשוב לזכור כי כל מילה ברשימה מתקדמת באופן עצמאי ותהליך הקידום עולה כסף.