האינטרנט עמוס וגדוש באתרים שונים, כל אחד לתחומו וסוג פעילותו ומטרותיו, אך כולם מעוניינים להתבלט בקרב הגולשים ולמצוא חן בעיני גוגל. ומי שלא יבצע קידום ראוי, מקצועי ואיכותי – לא יוכל להגיע למטרה הנכספת. אז איך מתחילים? באמצעות עריכת דוח מילות מפתח, שמניח את הבסיס לתהליך הקידום ומבהיר במה האתר נדרש להתמקד.

מה הכוונה בדוח מילות מפתח?

דוח מילות מפתח הוא בעצם רשימה של מילים וביטויים שרלוונטיים לאתר. לכל אתר יש את התחום שלו, את הערך הייחודי שלו והוא מבודל מאתרים אחרים בזכות ערכים שונים. מנוע החיפוש של גוגל עובד כך שגולש מקליד מילה או ביטוי במנוע החיפוש ומקבל רשימה ארוכה של תוצאות אפשריות.

גוגל יודע להציג את התוצאות על פי מילות החיפוש ולכן כל אתר צריך להגדיר את מילות החיפוש שהוא רוצה שעל פיהם יחפשו אותו. הדו"ח מהווה את המילים הללו ומנחה את האתר בתהליך הקידום. לא משנה אם האתר מבצע קידום אורגני או קידום ממומן (על ההבדל ביניהם נרחיב בהמשך) רשימת המילים הזו תשמש מרכז לכל הפעולות השונות שצריך לבצע באתר.

איך מכינים דוח מילות מפתח?

רשימת המילים שמכילה את ביטויי המפתח לא מומצאת. כלומר, לא מבצעים אותה במנותק ממהות האתר ומטרותיו, אלא מתוך מחקר מילים וביטויים פופולריים, שצופה את התנהגות הגולשים ומבצע ניתוח של מספר נתונים מרכזיים.

הנה כמה טיפים לביצוע המחקר:

1. בתחילת התהליך, בצעו רשימה של כל הביטויים שעולים לכם לראש, נסו להיות יצירתיים ככל הניתן ולהיכנס לראשו של הגולש (הרי אתם מונעים מהפעולות שלו).
2. אל תשכחו את המתחרים. עקבו אחרי מה שהם עושים, תסתכלו על התכנים שהם מעלים ועל הביטויים שהם מקדמים. כמובן שתוכלו להתחרות איתם אך גם תוכלו לקבל מהם השראה ליצירת ביטויים שונים ומבודלים.
3. אל תשכחו ביטויי זנב ארוך. הכוונה לביטויים ארוכים יותר המכילים מספר מילים. אלו ביטויים פחות תחרותיים אך לרוב הם יותר מדויקים עבור הגולשים. אם אתם מחפשים לגבי מילות מפתח דוגמאות ניתן לראות למשל את ההבדל בין "רהיטי גן" לבין "שולחן עץ לבן למרפסת", הממוקד בהרבה.
4. השתמשו בכלים מקצועיים. הרשת מלאה בכלים שנוצרו כדי להכין רשימת מילות מפתח לקידום אתרים. בדקו את הכלים, נסו אותם ותוכלו לקבל מהם רעיונות חדשים. כלים אלו יעזרו לכם אחר כך בסינון המילים והביטויים שמצאתם.

תהיו מגוונים בהכנת הדוח

מאחר ובסוף תהליך המחקר, תצאו עם רשימה שתנחה אתכם בתהליך הקידום, הרשימה צריכה להיות מדויקת ולכן היא צריכה להיות מורכבת מביטויים מגוונים. ראשית, בחרו מספר ביטויים שמתארים בדיוק את מהות העסק והמקצוע שלכם. אם יש ברשותכם מספרה, תוכלו להשתמש בביטויים כמו "מספרת נשים", "ספר נשים" ועוד. לאחר מכן, הוסיפו ביטויים מיוחדים עבור העסק שלכם "מספרה מקצועית" "החלקה במספרה" ועוד.
לאחר הגדרת הביטויים הסטנדרטים, הגדירו ביטויי זנב ארוך, לדוגמה "מספרה מקצועית לנשים בתל אביב", "החלקות זולות בירושלים" ועוד. וודאו כי הרשימה מוגדרת ממספר מילים תחרותיות ומספר מילים פחות תחרותיות. ניתן לבדוק את התחרותיות של כל ביטוי לפי נפח החיפוש של בגוגל דרך הכלים השונים. לאחר רשימת הדוח תוכלו להיות ממוקדים בפעולות שעליכם לבצע כדי לקדם את הביטויים באתר.

מה עושים עם רשימת המילים?

אם אתם מבצעים קידום אורגני לאתר, כלומר פעולות המבוצעות בהדרגה על מנת לגרום לגוגל להעלות את הדירוג של האתר, עליכם ליצור תוכן איכותי ומקורי לאתר שעושה שימוש בביטויי המפתח שהצגתם. אם אתם מבצעים קידום ממומן לאתר, כלומר משלמים לגוגל שיציג את האתר שלכם, הנחו אותו להציג את המודעה שיצרתם כאשר הגולשים מקלידים את אחד מביטויי המפתח.

שימו לב כי קידום אורגני הוא תהליך ארוך יותר שמשתלם בטווח הארוך ואילו קידום ממומן הוא פעולה מיידית שמשתלמת בטווח הקצר. ניתן לבצע קידום ממומן לאתר תמיד אך חשוב לבצע קידום אורגני, גם אם בצורה איטית יותר. קידום אורגני טוב ואיכותי מעולה לעסק וממתג אותו גבוה בגוגל וגם בעיני הגולשים.

לסיכום, אל תשכחו לבצע אופטימיזציה

הכנת דוח מילות מפתח הוא אחד השלבים החשובים ביותר בתהליך הקידום. אחרי שביצעתם את הדוח ופעלתם לפי כל השלבים והטיפים שהצגנו, אל תשאירו אותו מאחור. וודאו כי האתר מקודם לפי המילים והביטויים שבחרתם ובדקו באופן קבוע מה המצב של כל מילה. לאחר ביצוע אופטימיזציה, הגיעו למסקנות חדשות ותעשו שינויים במידת הצורך.

האם כדאי לכתוב את דוח מילות מפתח באופן עצמאי?

באופן עקרוני ניתן לבצע את מחקר המילים ולכתוב את הרשימה לבד אך הפעולה אינה מומלצת. קידום בגוגל הוא מקצוע לכל דבר ולכן תמיד כדאי לפנות למקדם מקצועי שיעשה עבורכם את חיפוש מילות מפתח ואת עבודת הקידום.

איך ניתן לוודא כי נבחרו המילים הנכונות?

חשוב לבצע בכל עת בדיקת מילות מפתח, כלומר אופטימיזציה. פעולות האתר יכולות ליידע את בעלי האתר ואת המקדמים האם האתר אכן מתקדם ואם הפעולות בו עובדות. אם לאחר תקופה ארוכה אין שינוי, ניתן לשקול הוספת מילים חדשות או החלפתן במילים אחרות.