השלב הראשון והבסיסי בתהליך קידום האתר במנוע החיפוש של גוגל הוא מחקר מילות מפתח. מטרתו של המחקר הוא לעזור למקדם או לבעל האתר להחליט על המילים והביטויים הסופיים שאותם יקדמו באתר.

חקר מילות מפתח נכון וטוב יכול לעשות את כל ההבדל בתהליך הקידום ובתוצאות של הקידום. אז איך עושים חקר מילות מפתח טוב? מהם השלבים לביצוע החקר? הכול כאן:

חקר מילות מפתח – יסוד הבניין בתהליך קידום האתרים

התהליך הראשון והחשוב ביותר בתהליך קידום האתרים במנוע החיפוש של גוגל, הוא חקר מילות מפתח. קידום אורגני בגוגל הוא תהליך שמבוצע לטווח הארוך, כלומר מסע מורכב שבו מבוצעים תהליכים ופעולות שונות, שהמטרה מהם היא שגוגל יקרא את האתר בדרך יעילה יותר ויעלה את הדירוג שלו, כדי שיופיע במיקום טוב יותר בתוצאות החיפושים של הגולשים.

כל המהות של גוגל הוא חיפוש מילים או ביטויים במנוע חיפוש ומציאת תוצאות שמותאמות אליכם. אם מקדם האתרים לא יבצע חקר מילות מפתח טוב, איך הוא ידע אילו מילים מחפשים הגולשים שצפויים להיכנס לאתר? ניתן לראות כי ללא הבנה של התנהגות הגולש ומחקר מתאים, תהליך הקידום כולו יהיה בלתי יעיל.

כל השלבים החשובים בביצוע חקר מילות מפתח

  1. עריכת רשימה עצמאית של מילות מפתח

    כבעלי עסק, אתם מבינים את הקהל שלכם הכי טוב ולכן יש לכם יתרון רב בכתיבת הרשימה. כמובן שהרשימה הסופית לא תהיה רק מפרי דמיונכם והיא תסתמך על נתונים מספריים ועל כלי מילות מפתח, אך היא יכולה בהחלט לתרום להבנה של ביטויים טובים.

    על מנת להכין את הרשימה, חשבו על הגולש שלכם. מה הוא יכתוב בשורת החיפוש של גוגל על מנת למצוא אתכם/ את השירות שלכם? כמובן בהנחה שהוא לא מכיר אתכם ואת העסק שלכם, אחרת הוא היה מקליד את שם האתר שלכם ישירות. תוכלו להכין רשימה מפורטת ככל הניתן ולאחר מכן להצליב את הנתונים עם שאר השלבים בביצוע מחקר SEO.

  2. השתמשו בהשלמה האוטומטית של גוגל

    מכירים את זה שאתם מתחילים להקליד מילים או ביטויים בשורת החיפוש של גוגל והוא מציע לכם אפשרויות שונות? חלקן מעולות ואתם משתמשים בהן וחלקן לא מתאימות בכלל. ובכן, גוגל שואב את הנתונים להשלמת המילים שלו מהתנהגות הגולשים וההיסטוריה שלהם.
    איך משתמשים בזה בעצם? תוכלו להתחיל להקליד מילים שכתבתם מהרשימה (מסעיף 1) ואולי בזכות ההשלמה האוטומטית תגלו ביטויים חדשים שאותם תוכלו לצרף לרשימה.

  3. הזינו את הנתונים בכלים שונים

    עולם קידום האתרים מתפתח כל הזמן ולכן מתחדש בקצב מסחרר. אין ספור אפליקציות ותוכנות שעוזרות להפוך את חייו של המקדם לקלים יותר. מבין התוכנות והמערכות השונות, אנחנו ממליצים להתחיל עם מתכנן מילות המפתח של גוגל. זוהי מערכת של גוגל שמציגה מידע בסיסי על מילות מפתח שונות ועל נפח החיפוש שלהן. כמובן שאם מילת חיפוש שכתבתם ברשימה היא לא בעלת נפח חיפוש גבוה, לא ישתלם בהכרח להשקיע זמן וכסף בקידום שלה.

    מלבד המערכת של גוגל, יש אין סוף תוכנות שניתן לבצע בהן שימוש. תוכלו למצוא תוכנות חינמיות או תוכנות בתשלום שנמצאות בדרך כלל בשימוש אצל מקדמים מקצועיים. יחד עם זאת, גם מנהלי אתרים שמקדמים לעצמם טוב יעשו אם ישתמשו בתוכנה מקצועית וטובה מאוד.

  4. בצעו מחקר על המתחרים שלכם

    המתחרים שלכם יכולים להיות מתחרים ישירים או עקיפים, אך בסופו של דבר הם מתחרים איתכם על הלקוחות ועל הכסף שלהם. תוכלו לבדוק דרך תוכנות שונות אילו ביטויים המתחרים שלכם מקדמים וכך תוכלו לצרף את הביטויים הרלוונטיים לרשימה. מדובר על שלב חשוב מאוד ולא כדאי לדלג עליו.

  5. הכינו את הרשימה הסופית

    ביצעתם את המחקר, קראתם, כתבתם, חקרתם וכעת הגיע הזמן להחליט על המילים והביטויים שיכנסו באופן סופי לרשימה. ראשית, בדקו מהו התקציב שלכם ולפי זה החליטו כמה מילות מפתח תחליטו לקדם. בין אם אתם נעזרים במקדם מקצועי או מבצעים את הקידום האורגני לבד, קידום של כל מילה או ביטוי עולה כסף ולוקח זמן ולכן צריך בחשבון את הנתונים בעת הכנת הרשימה הסופית.

    לאחר ביצוע המחקר, הסיקו מסקנות שונות מביטויים שמצאתם. התחילו לשאול את עצמכם שאלות על הביטויים: האם גולש היה כותב את הביטוי על מנת למצוא את השירות שאותו אתם מספקים? האם אתם מתחרים על ביטויים מסוימים עם עסקים אחרים? מהו נפח המנוע של כל ביטוי? האם יש פוטנציאל לקידום ועוד.

    לסיכום, תבצעו את המחקר בכובד ראש

    בחירת מילות המפתח שעליהן יתבסס הקידום האורגני הוא קריטי והוא יכול להשפיע על קידום האתר כולו. אל תמעיטו בתהליך המחקר ונסו להפיק את התובנות הטובות ביותר שיעזרו לכם בהמשך.

    האם עולה כסף לבצע את המחקר?

    ניתן לבצע את המחקר ללא עלות כאשר מבצעים אותו באופן עצמאי על פי השלבים שהצגנו. שימוש בכלים ופלטפורמות שונות יכול לעלות כסף אך ניתן לקבל מהן מסקנות מעולות.

    כמה זמן לוקח חקר מילות מפתח?

    מחקר שכזה יכול להימשך חודש וגם יכול להימשך שעה. הכול תלוי בביצועים של האדם שמבצע את המחקר. מלבד השלבים שציינו במאמר, ניתן לבצע הסקת מסקנות על הביטויים במשך זמן מסוים וכך לשנות תוך כדי תנועה את רשימת הביטויים הסופית.