אם אתם בעלי עסק ויש לכם אתר שאותו אתם רוצים לקדם, הגעתם למקום הנכון. תהליך הקידום במנוע החיפוש של גוגל הוא לא פשוט אך הוא אפשרי. והשלב הראשון בתהליך הוא לבחור את המילים והביטויים שאותם תרצו לקדם במנוע החיפוש של גוגל. על מנת לבחור את המילים, צריך לבצע מחקר מילים. אחד הכלים היותר פופולאריים לביצוע המחקר הוא Google Keyword Planner. למה נועד הכלי? מה הוא מציג? וכיצד משתמשים בו? הכול בהמשך:
למה כל כך חשוב לבצע מחקר מילים?
המטרה של קידום אורגני בגוגל הוא להעלות את הדירוגים של האתר במנוע החיפוש. כדי שאתר יופיע במנוע החיפוש הגולש צריך להקליד מילה או ביטוי. אם לא תדעו אילו מילים אתם רוצים שהגולשים יקלידו כדי למצוא אתכם, איך גוגל ידע זאת?
לכן, ביצוע מחקר מילים מתבצע כבר מתחילת תהליך הקידום האורגני. תוכלו לבצע את המחקר באופן עצמאי או באמצעות מקדם אתרים שמתמחה בעריכת מחקר SEO איכותי. כך או כך, יחול שימוש במגוון כלים שמותאמים בדיוק למלאכה הזו.
ככל שמחקר המילים יותר איכותי ויותר מעמיק, כך גם רשימת המילים הסופית והתוצאות של עבודת הקידום יהיו מוצלחות בהרבה. לכן, אסור לזלזל בחשיבותו של מחקר מילים גוגל ומומלץ להקדיש לו את מלוא הזמן.
למה כדאי לבחור בפלטפורמות המחקר של גוגל?
גוגל היא פלטפורמת החיפוש הגדולה ביותר כיום ובכל יום נעשים בה מיליוני חיפושים. גוגל אוספת ואוגרת את כל המידע. את המידע הזה ניתן לראות בפלטפורמות השונות שלה, לדוגמה Google Keyword Planner. לכן, המידע שנאסף בפלטפורמה הוא מידע מהימן מאוד וניתן ללמוד ממנו באופן ישיר על ההתנהגות האמיתית של הגולשים בגוגל. בנוסף, הכלי הוא מאוד קל לשימוש, הוא ברור ומאוד אינטואיטיבי. גם אם אתם מעט טכנופוביים, בטוח תוכלו למצוא את עצמכם במערכת.
אופן הכניסה למערכת
ראשית, חשוב לציין כי הכניסה למערכת של גוגל היא חינמית לחלוטין. על מנת להיכנס, צריך שיהיה לכם חשבון פעיל ב-gmail. וגם אם אין לכם, אין בעיה לפתוח אחד מאחר וגם את פתיחת החשבון ניתן לעשות בחינם. במערכת אין אופציה לשידרוג בתשלום ולכן כל האפשרויות יהיו פתוחות לפניכם.
אם יש ברצונכם חשבון Google Ads, היכנסו אליו והתחברו אל הכלי כדי שהמידע שיוצג בפניכם יהיה עשיר יותר. חשבון זה הוא חשבון המודעות של גוגל. אם בעבר ביצעתם קמפיין בגוגל דרך קמפיינר, בקשו את הפרטים מאחר ופרטים אלו יוכלו לקדם את מחקר מילים בגוגל שלכם.
איך מבצעים מחקר מילים בכלי של גוגל?
נציין כי הכלי לא מיועד רק למקדמי SEO, כלומר קידום אורגני ויכול להיות שתראו המון ביטויים ונתונים על קידומים ממומנים. חלק מהמידע יהיה רלוונטי עבורכם וחלק לא. הנה מה שתוכלו למצוא במערכת:
גילוי מילות מפתח חדשות
תוכלו ללחוץ על גילוי מילות מפתח חדשות ולהזין את כתובת האתר שלכם. גוגל יציג לפניכם מילים וביטויים רלוונטיים שקשורים לאתר שלכם. גוגל שואב את הרעיונות מהתנהגות הגלישה של הגולשים. לדוגמה, הוא יבדוק אילו ביטויים הגולשים מחפשים לפני שהם הקליקו על האתר שלכם ויציג לכם אותם. מדובר על מידע חשוב מאוד שכנראה לא הייתם מצליחים לדעת בעצמכם.
כמובן שתוכלו להזין גם את כתובות האתרים של המתחרים שלכם. כך, תוכלו להרחיב את מחקר מילים גוגל שלכם ולהכניס לתוך הרשימה גם מילים וביטויים תחרותיים, כאלו שתרצו "לריב" עם המתחרים שלכם על ההקלקה של הגולש.
גילוי נפחי חיפוש וטרנדים
דרך הכלי המעולה של גוגל תוכלו לגלות מהו נפח החיפוש של המילה או הביטוי. נפח ביטוי מציג מידע על כמות האנשים שחיפשו את הביטוי. כמובן שתרצו לקדם ביטויים תחרותיים (עם נפח חיפוש גבוה) וכאלה שפחות תחרותיים אך לא תרצו לקדם מילים עם נפח חיפוש נמוך מאוד.
בנוסף, תוכלו למצוא במערכת גם טרנדים. גוגל יודע לזהות מתי יש עלייה במילות חיפוש מסוימות ולהראות מתי מדובר בטרנד.
סינון תוצאות לא רלוונטיות
גוגל יכול להראות לכם עוד ועוד מידע אך לא בהכרח המידע יהיה רלוונטי לכם. אם אתם אנשי מקצוע שעובדים באזור מסוים, המידע באזור אחר לא יהיה רלוונטי עבורכם ולכן ניתן לבצע סינון של המילים על פי מיקום. בנוסף, ניתן לבצע את הסינון על פי פרמטרים כמו: מילות מפתחת שליליות, שפה ועוד.
לסיכום, אל תשכחו לנתח את התוצאות
המחקר הוא מעולה ואתם יכולים לחקור את הנושא לנצח אך בסוף צריך גם לבחור את התוצאות הרלוונטיות ולקבל רשימה סופית של מילות מפתח לקידום. מתוך כל המידע שקיבלתם, הסיקו מסקנות ותראו מהן המילים שעבורן גוגל יקדם את העסק שלכם בצורה הטובה ביותר.
האם ניתן לבצע מחקר מילים בחינם?
בהחלט. אם החלטתם לבצע מחקר מילים בגוגל באופן עצמאי, תוכלו להשתמש בכלים חינמיים ברחבי האינטרנט. אחד הכלים הפופולאריים הוא Google Keyword Planner והוא חינמי לחלוטין.
האם כדי להשתמש רק בכלי של גוגל?
אמנם הכלי של גוגל הוא כלי חינמי והוא מעולה אך הוא לא הכלי היחיד. יכול מאוד להיות שבכלים אחרים (חינמיים או עם תשלום) תמצאו מידע שיותר רלוונטי לך או מידע שלא מצאת בדרך אחרת. אופן הפעולה בקידום הוא סובייקטיבי והוא פועל הרבה על ניסוי וטעייה.