כל אתר שרוצה להיות מקודם בגוגל צריך להצטייד ברשימת מילות מפתח לאתר, כלומר מילים שינחו אותו לאורך כל עבודת הקידום. אחד מההבדלים בין עבודת קידום טובה ואיכותית שמובילה לתוצאות לבין עבודת קידום בינונית שלא מובילה לתוצאות הוא איכות הרשימה. כל הביטויים הנכללים בה, הם אלו שפותחים את הדלת לתוכן האתר, למהות שלו ויכולים לעשות נפלאות במובן התדמיתי והמכירתי, אם רק משתמשים בהם נכון. אז איך עושים את זה? המשיכו לקרוא:
למה הכוונה במחקר מילות מפתח?
ראשית, לפני שמתחילים לקדם את האתר ולהתאים אותו לפלטפורמה של גוגל, צריכים להבין איך מוצאים מילות מפתח ומהן אותן מילות מפתח לאתר שאותם צריך לקדם, אילו מילים וביטויים הגולשים יקלידו ויצפו לראות את האתר שלנו, האם השירות שהאתר מציע מתאים להם והאם הם יקבלו ערך מתוך האתר. לכן, צריך להכין רשימת מילות מפתח לאתר וכדי להכין את הרשימה צריך לבצע מחקר מילות מפתח ולבצע בחירת מילות מפתח נכונה.
המחקר בודק ומנתח את כל המילים והביטויים הרלוונטיים. תהליך המחקר הוא לא כל כך מסובך אך על מנת שהרשימה תהיה איכותית ומכוונת לפעולה, המחקר צריך להיות מעמיק. מתוצאות המחקר ניתן לנסח אסטרטגיה מנצחת לתפעול האתר, לתפעול התוכן ובכלל למהות ולערך שהאתר נותן לגולשים וללקוחות שלו.
מיד נציג לפניכם את כל השיטות לביצוע מחקר טוב, כזה שיוציא בסופו את הרשימה המדויקת לאתר שלכם שדרכה עבודת הקידום תהיה הטובה ביותר.
הנה שני קריטריונים חשובים שצריך שתהיה לכל מילה ברשימה
-
כמות חיפושים בגוגל
ניתן לבצע את המחקר על ידי מספר כלים שונים. הכלים יכולים לספק את כמות החיפושים בגוגל בתקופה האחרונה שאתם מזינים, לקריטריון זה קוראים גם נפח חיפוש. הקריטריון מציג למקדם האם מחפשים את הביטוי? ואם כן, עד כמה? האם הביטוי תחרותי? האם הביטוי מוביל טראפיק לאתרים השונים? ועוד.
ברשימה איכותית, צריך להיות מגוון של מילים, ניתן לבחור במספר מילים תחרותיות שבאמת יש אליהן תנועה רבה אך גם עבודת הקידום תהיה קשה ומאתגרת בהתאם. בנוסף, ניתן לבחור מילים פחות תחרויות, עם נפח חיפוש בינוני, אך הפוטנציאל לקידום יהיה גבוה יותר וכך גם אחוזי ההמרה.
אחוזי המרה הם האחוזים שבודקים כמה מתוך כל אלו שנכנסו אליכם לאתר (זאת אומרת הקליקו על שורת החיפוש שלכם בגוגל) ביצעו המרה, כלומר פעולה. פעולה יכולת להיות השארת מספר פלאפון (ליד), רכישת מוצר ועוד.
-
רלוונטיות
האם המילה או הביטוי באמת רלוונטי לערך שהאתר נותן? לדוגמה, אם הביטוי הוא "חנות נעליים לגברים" וגולש נכנס לאתר שלכם אך הוא מגלה חנות נעליים לנשים, הוא מהר מאוד יצא מהאתר שלכם. הוא יבין כי הוא לא ימצא את הערך שהוא מחפש אצלכם ולכן יכנס לאתרים אחרים. במקרה זה, זמן שהיית הגולש באתר ירדה וגוגל מבין שעבור הביטוי הזה הערך שהאתר מספק לא מתאים. כל אלו יכולים לגרום לירידה בדירוג של גוגל, שזוהי בדיוק המטרה ההפוכה ממה שאתם רוצים. לכן, הביטוי חייב להיות רלוונטי לאתר שלכם ולמה שאתם מציעים.
רשימת מילות מפתח לאתר טובה מכילה סוגים שונים של מילים וביטויים
כפי שהסברנו, כל מילת חיפוש וביטוי שנכנס לאתר צריך להיות רלוונטי לתוכן האתר וצריך להיות לו נפח חיפוש מסוים. מלבד אלו, הרשימה עצמה צריכה להיות מורכבת מסוגים שונים של מילים וביטויים, הנה מספר אפשרויות –
-
ביטויים הקשורים ישירות לעסק שלכם
הכוונה היא לביטויים גנריים אך הכי רלוונטיים לעסק שלכם, בביטויים אלו התחרות יכולה להיות גבוהה מאוד אך זהו ביטוי שכדאי לקדם. לדוגמה, אם יש לכם עסק שמוכר עוגות, הביטוי שיכנס לרשימה יהיה "עוגות למכירה" או "קניית עוגות".
-
ביטויי שקשור לעסק אך מראה את הבידול שלכם
הכוונה היא לביטויים שבאמת מייחדים אתכם, שיהיו מאוד רלוונטיים למי שמחפש את הביטוי בגוגל. לדוגמה "עוגות גבוהות למכירה", "עוגות טעימות לקנייה" ועוד.
-
ביטויי זנב ארוך
הכוונה לביטויים ארוכים יותר שמכילים בתוכם יותר פרטים רלוונטיים. הגולש יודע שאם הוא יזין בגוגל ביטוי קצר, יכול להיות שרוב התוצאות לא יהיו רלוונטיות אליו ולכן, על מנת להגיע לתוצאה מדויקת הוא ירחיב את מילות החיפוש. לדוגמה, "עוגת יום הולדת בצבע ורוד לקנייה" או "עוגה טעימה בעיצוב אישי לקנייה". סביר להניח שהגולש מחפש משהו מאוד ספציפי ולכן אם תכניסו ביטוי שכזה לרשימה שלכם ואתם באמת נותנים את הערך בעסק שלכם, הגולש יהיה מרוצה מהחיפוש וכך יעלה אחוז ההמרה שלו.
לסיכום, מחשבה מקדימה תוביל לבחירה מנצחת של מילות מפתח
כפי שראיתם, על מנת למנת לכתוב רשימה מנצחת של מילות מפתח לאתר צריך שהמילים והביטויים יהיו רלוונטיים לגולשים ובעלי נפח חיפוש. בנוסף, ברשימה כדאי לשלב סוגים שונים של ביטויים על מנת שאחוזי ההמרה של הגולשים תהיה גבוהה יותר.
האם יש נוסחה לסוג הביטויים שצריך להכניס לרשימה?
כפי שתוכלו לראות, יש מספר סוגים של ביטויים שצריך וכדאי להכניס לרשימה. כל עסק הוא שונה ולכן ההמלצה תהיה שונה לכל עסק.
כמה מילים כדי להכניס לרשימת מילות המפתח?
כמות המילים תלויה בגודל האתר, בזמן ובתקציב של העסק. כמובן שככל שמקדמים יותר ביטויים כך סיכויי ההצלחה יכולים להעלות.