עבדתם קשה, ביצעתם מחקר מילים וכעת אתם רוצים להתחיל לעבוד. לא מספיק רק לחשוב על הרעיון, צריך גם לבצע אותו וכאן מילות מפתח לקידום אתרים נכנסות לתמונה. מיד נציג לכם את הפעולות השונות שיש לבצע כאשר צריך להתחיל לקדם את האתר באמצעות מילות המפתח. חשוב לנו לציין כי אין אמת אחת ואף אחד לא יודע במאת האחוזים איך גוגל מדרג את האתרים, אך הקריטריונים הבאים הוכחו כנכונים ומקדמים. המשיכו לקרוא:
מה עושים כאשר סיימנו לבצע חיפוש מילות מפתח?
מחקר מילות מפתח הוא פעולה חשובה מאוד להתחלת הקידום של האתר במנוע החיפוש של גוגל. אם ביצעתם כבר את המחקר, בטח כתבתם, חשבתם וסיננתם מילים וביטויים רבים. ניתן כבר להסמיך אתכם לחוקרים הבאים של גוגל, אבל, ביצוע המחקר לא מספיק אם לא עושים איתו משהו.
כעת, יש לכם ביד רשימה של מילים וביטויים שאותם תרצו לקדם באתר, תרצו שכאשר הגולש מקליד את הביטוי במנוע החיפוש הוא ימצא את האתר שלכם, יכנס אליו ויבצע את הפעולות השונות. לכן, עליכם להטמיע את מילות המפתח באתר.
הקריטריונים שעל פיהם גוגל מדרג את האתר שלכם
אלגוריתם הקידום של גוגל אינו ידוע במלואו ולכן עבודת הקידום האורגני נעשית בחלקה בעקבות השערות, ניסוי וטעיה. זו גם הסיבה לכך שכל מקדם אתרים מבצע פעולות שונות בקידום האתרים שבאחריותו. חלק מהקריטריונים שעל פיהם גוגל ידרג את האתר הם: מהירות טעינה, משך שהיית הגולש, הטמעת קישורים פנימיים וחיצוניים מחוץ לאתר, כתיבת תוכן עם מילות המפתח וכתיבת תוכן רלוונטי המניע לפעולה.
בסופו של דבר, מטרת העל של גוגל היא לתת ערך לגולשים שלו. הערך בא לידי ביטוי ברלוונטיות של התוצאות שהוא מציג לכל מילת חיפוש. אם התוצאות שהוא מציג לא יהיו רלוונטיות, הגולשים יינטשו את הפלטפורמה. אם אתם רוצים להתקדם בדירוג של גוגל, תעשו את הכול על מנת להבטיח לגולשים ערך אמיתי כאשר הם יכנסו לאתר שלכם, גוגל יעריך את זה ויקדם אתכם.
הטמעת מילות מפתח לקידום אתרים
בעבר חשבו כי הדרך היחידה לקדם את האתר בגוגל היא הטעמת מילות מפתח לקידום אתרים אך כפי שהצגנו כבר ידועים מספר רב של קריטריונים שמשפיעים על הדירוג של גוגל. בכל זאת, מדובר על קריטריון משמעותי שמכוון את הגולשים למצוא אתכם.
על מנת להטמיע ביטויי מפתח מוצלחים באתר שלכם לא מספיק רק לשים אותם שם. חשוב לקשר אותם לביטויים אחרים, לתכנים אחרים ולתת לגולשים ערך. לרוב, עושים זאת באמצעות תוכן. קידום איכותי הוא כאשר האתר מעלה על בסיס קבוע תכנים שרלוונטיים לגולשים שלו ולמילות המפתח שהוא רוצה לקדם.
הנה מספר טיפים לשימוש במילות המפתח למען קידום האתר:
אופטימיזציה
בצעו אופטימיזציה מתמדת עבור דוח מילות המפתח שיצרתם. תמיד יש טרנדים ומגמות משתנות ולכן ביטוי שאתם מקדמים יכול להיות כבר לא רלוונטי, הכוונה שנפח החיפוש שלו יהיה נמוך ולכן לא משתלם להשקיע זמן וכסף בקידומו. נסו בכל מספר חודשים לראות את מצב התקדמות הביטויים והסיקו מסקנות בהתאם.
כתיבת תוכן מעולה
וודאו שהתוכן שנמצא אצלכם באתר הוא תוכן מעולה. כלומר לא כתיבת סרק שנועדה רק לקריאה של גוגל, אלא תוכן שבאמת מעניק ערך לגולש שקורא אותו. זוכרים שכתבנו כי גוגל מושפע מזמן השהייה של הגולש באתר? ככל שהתוכן טוב יותר, הגולש נשאר באתר זמן רב כדי לקרוא אותו ואולי בסוף גם יבצע פעולה.
על מנת לכתוב תוכן מעולה, בצעו את הפעולות הבאות:
1. חשבו על הקהל שקורא אתכם, מה היה רוצה לקרוא ולא בהכרח מה אתם הייתם רוצים לכתוב.
2. שמרו על שפה פשוטה וקלה להבנה (בהתאם לקהל היעד שלכם).
3. שמרו על תוכן קריא, רציף ומעניין.
4. הוסיפו מספר פעמים את מילת המפתח שאותה תרצו לקדם, הדגישו את המילים ואפילו הוסיפו עוד מילים קשורות על מנת להרחיב את התוכן.
1. וודאו כי אין שגיאות כתיב או שגיאות דקדוק בתוכן שלכם.
2. עברו שוב על התוכן לפני העלאה שלו לאתר.
3. תנו לאדם אחר לעבור על התוכן במטרה שיימצא בעיות או ייתן לכם עצות לשיפור.
לסיכום, ביצוע כל הפעולות יקדם את האתר
מילות מפתח לקידום אתרים הן עניין הכרחי ומהותי, שמובא דרך עבודה בשלבים והופך מורכב יותר ככל שהמקדם חסר את הידע והניסיון בעבודתו מול גוגל. אנחנו בחברת keyword-research מבצעים קידום אתרים ובדיקת מילות מפתח, יש לנו ידע וניסיון עשיר מאוד בתחום.
אילו מילים קשורות ניתן להוסיף למאמר תוכן?
לכל מאמר יכולות להיות מילות מפתח דוגמאות רבות. אם נושא המאמר הוא "מספרה מקצועית", ניתן להוסיף עוד ביטויים קשורים למאמר כמו: "ספר מקצועי", "מספרה מקצועית בתל אביב", "ספר זול בתל אביב" . כמובן שכל הביטויים נגזרים מדוח מילות המפתח שיצרתם.
כדי לקדם את האתר, נדרשים רק להשתיל את המילים באתר?
ממש לא. יש מספר רב של קריטריונים לקידום האתר. למילות מפתח לקידום אתרים יש חלק חשוב בנושא אך העלאת הדירוג של האתר בגוגל מושפע מכל הקריטריונים יחדיו.