מילות מפתח הן קריטריון סופר חשוב מאוד בקידום אתרים וכל בעל עסק או מקדם אתרים מקצועי שפועל למען העלאת הדירוג של האתר בגוגל צריך להכיר מצוין את הנושא. אז מהן אותם מילים, איך מוצאים אותן ולמה הן עד כדי כך חשובות? בואו נענה על הכול:

מה זה מילות מפתח?

באופן כללי, מילות מפתח הן כל הביטויים שנבחרו כדי להעיד על נושאו העיקרי של אותו האלמנט בו הן מצויות. במקרה שלנו, הדבר מתייחס למילים או לביטויים רלוונטיים שיהיו במרכז האתר ובעוד מקומות שונים בו. המילים והביטויים האלו קשורים באופן ישיר למהות האתר, למה שהוא עושה, למה שהוא מציע כאשר קיים סיכוי גדול שגולש יקליד את המילים והביטויים האלו כדי למצוא שירות או מוצר כפי שיציע האתר.

מה הערך של מילות המפתח בגוגל?

נתחיל בכך שמילות המפתח הן אחד מהאלמנטים החשובים ביותר בקידום אתרים. חשבו על כך, אתם בתור גולשים רוצים למצוא שירות מסוים באינטרנט ולכן חשוב שתקבלו לגבי מילות מפתח דוגמאות יעילות לפני שתתחילו. לצורך ההמחשה, נניח שאתם מחפשים "מאלף כלבים בצפון". האלגוריתם של גוגל סורק את כל האתרים שעברו אינדוקס אצלו (ויש הרבה כאלו) ומציג לכם רק את האתרים הרלוונטיים שמכילים את המילים האלו. אם תקבלו תוצאת חיפוש שקשורה לקניית אוכל לכלבים או לאימוץ כלבים, תתאכזבו מאחר וזה לא מה שחיפשתם.

לכן, על כל אתר להגדיר את מילות החיפוש העיקריות שלו והן נגזרות מהמהות שלו ומהשירותים אותם הוא מציע. אתר של מאלף כלבים יכיל ביטויים כמו: מאלף כלבים מקצועי, מאלף כלבים בצפון, איך לאלף כלב ועוד.

כפי שניתן לראות, גוגל מסתמך על המילים שכתובים באתר ולפיהם מציג את התוצאות לגולשים. אם גולש הקליד במנוע החיפוש ביטויים שמתאימים לעסק שלכם, אתם תרצו שגוגל יקדם את האתר שלכם מאחר ואתם מציעים לגולש ערך למידע שחיפש.

בקידום האתר אל תוותרו על ביטויי זנב ארוך

ביטוי זנב ארוך הוא ביטוי שמורכב ממספר מילים רב יותר. ומדוע זה רלוונטי? משום שגוגל פועל ומתנהל על פי התנהגות הגולשים וכמו שאתם יודעים, לא כל הגולשים נשארים תמציתיים באופן החיפושים שלהם ולפעמים מחפשים ומבטאים את רצונותיהם על ידי כתיבת שורה ארוכה יותר מכמה מילים בודדות במנוע החיפוש.

בעידן המידע, הגולשים כבר מבינים היטב שלכתוב מילה אחת או שתיים בגוגל תעניק מגוון אפשרויות רחב מאוד ולפעמים זוהי אינה כוונתם. לכן, צריך למקד את התוצאות על ידי כתיבת ביטוי ארוך יותר, כלומר עם יותר מילים שיבהירו לגוגל מה הם מחפשים.

לדוגמה, הגולש מחפש נעליים. הוא יכול לכתוב "נעלי סניקרס" אבל אז הוא ימצא מגוון נעליים שלא בהכרח התכוון אליהן ולכן עליו להיות ממוקד יותר, למשל לכתוב "נעלי סניקרס לגברים בצבע כחול". ועכשיו, מה אותו גולש יצפה למצוא? בדיוק את מה שחיפש ולכן נעליים לנשים או נעליים בצבע צהוב או אדום למשל, לא רלוונטיות.

דוגמה נוספת היא של שאלה שייתכן ונמצא לגביה תשובה טובה בגוגל. אם נשתמש בדוגמת הנעליים, הרי שגולש יכול לכתוב שאלה כמו "האם נעלי סניקרס מתאימות לריצה". ברגע שנזהה ביטוי שכזה כעניין אופציונלי מבחינת הגולש, נרוויח גם את החשיפה כלפיו בגוגל וגם את האפשרות לכניסה ממושכת יותר לאתר, בכדי שהגולש יוכל להתוודע לתשובה המפורטת לשאלתו.

ביטויי זנב ארוך בהכרח ממקדים את פעילות האתר. הם נחשבים לתחרותיים פחות, אך אם המקדם באמת מכיר את התנהגות הגולשים ויכול להבין ולחזות מראש יחפשו במנוע החיפוש, ביטויי זנב ארוך יהפכו למשתלמים מאוד בטווח הרחוק.

בחירת מילות המפתח

כדי לבחור את מילות המפתח צריך לבצע מחקר מילים מעמיק על הנושאים של האתר, על התנהגות הגולשים, על המתחרים, על נפח החיפוש של המילים ועוד. המחקר הוא קריטי בתהליך ומיועד להפקת דוח מילות מפתח מעמיק, המלמד באילו מילים כדאי להתמקד בתהליך הקידום.

ניתן לשאול את הגולשים ואת הלקוחות של העסק מה הם היו כותבים על מנת למצוא את השירות שהם צריכים. בנוסף, ניתן לבצע חיפוש מילות מפתח על ידי כלים ופלטפורמות שונות שנועדו לכך, חלקם יהיו חינמיים וחלקם בתשלום. דרכם גם ניתן לבצע בדיקת מילות מפתח ולבדוק את נפח החיפוש שלהם.

בסופו של דבר, ביצוע מחקר מעמיק, הצלבת הנתונים ובחירה עם מחשבה תוביל לבחירה מנצחת של מילות מפתח לקידום אתרים.

האם גוגל מקדם את דירוג האתר רק לפי מילות המפתח?

לא. עד כה יש רשימה ידועה של קריטריונים שעל פיהם גוגל מקדם את האתרים, לדוגמה: רלוונטיות מילות המפתח, אינדוקס האתר, זמן שהייה באתר, זמן טעינת האתר, קישורים פנימיים וחיצוניים ועוד. תוכלו לראות כי קריטריון מילות המפתח הוא חשוב אך לא היחידי.

האם כדי לקדם רק ביטויי זנב ארוך?

לא. ביטויי זנב ארוך הם ביטויים ספציפיים יותר וכן על אתר לקדם גם ביטויים כללים שקשורים לשירות שהוא מציע. מומלץ ביטויים קצרים וביטויים ארוכים כמו ביטויי זנב ארוך. כמובן הכדאיות לביטויים אלו משתנה בין כל עסק לעסק.