כל עסק שרוצה לקדם את האתר שלו בגוגל, צריך להעלות את הדירוג שלו, לעקוף את המתחרים ולהיות כמה שיותר קרוב אל המקום הראשון. האם זה בכלל אפשרי? מיד תגלו כיצד ניתוח מתחרים חד וחכם, יעזור לכם לגבש אסטרטגיה שתעקוף את כולם בסיבוב ותמקסם את התוצאות שלכם מכאן והלאה.
מי נחשב למתחרה?
נהוג לחלק את המתחרים העסקיים לשתי קבוצות: ישירים ועקיפים. מתחרים ישירים של עסק יהיו כל מי שמציעים ללקוחות את אותו המוצר או השירות ומתחרים באותו אזור. מתחרים עקיפים יהיו אלה שמציעים ללקוחות מוצרים מאותה הקטגוריה או מקטגוריה שונה, אך בפועל מתחרים על הכסף של אותו הלקוח.
שני הסוגים יבואו לידי ביטוי בכל ניתוח מתחרים, שעומד להעריך אותם, את פועלם, את החולשות והחוזקות, במטרה לסייע לכם להשיג יתרונות יחסיים מדהימים.
איך מתחילים לבצע ניתוח מתחרים?
לפני שמתחילים לבצע ניתוח מתחרים, צריך להגדיר מיהם המתחרים של העסק, הישירים והעקיפים. בדרך כלל, בעל עסק יודע מי המתחרים שלו והוא ידע לשלוף מהכובע רשימה שלהם. למרבה הפלא, העולם הדיגיטלי משתנה בכל עת ובכל תחום נכנסים שחקנים חדשים לזירה. דבר האומר כי בכל עת מופיעים מתחרים חדשים שיש לקחת בחשבון ולשם כך יש לבצע מחקר חדש מעת לעת.
הנה כמה טיפים למחקר מתחרים טוב
– רשמו מילות חיפוש מתאימות בגוגל על מנת למצוא את העסקים שמופיעים בתוצאות הממומנות או התוצאות האורגניות.
– רשמו מילות חיפוש מתאימות ברשתות החברתיות ובדקו האם קיימים שם מתחרים נוספים שצריך להתייחס אליהם.
– הכינו רשימה של עסקים מתחרים, גם ישירים וגם עקיפים. בצעו זאת כאשר אתם בכל עת מבצעים סינון ומחשבה על העסקים שצריכים להישאר מחוץ לרשימה.
השלב הבא – ניתוח הפעילות של המתחרים
עכשיו יש ברשותכם רשימה של מתחרים שאותם אתם רוצים לעקוף בדירוג בגוגל. מעולה, כעת אתם צריכים להתחיל לנתח את הפעילות שלהם. לפני שאנחנו מסבירים איך לבצע ניתוח מתחרים מבחינת קידום אורגני, נסביר כיצד לנתח את הפעילות הכללית של המתחרים.
זכרו כי בסוף אתם מתחרים עם עסק, לעסק יש מסרים, שירותים שהוא מציע וקהל לקוחות קיים. התחילו לבדוק, מה המסר שהעסק מציע? מה הבידול שלו? במה הוא שונה מהעסק שלכם? מהן נקודות החוזקה של העסק שלכם על פניו? באיזה מיקום הוא פועל? מהם המחירים שלו? ועוד. מומלץ לסכם את כל המסקנות בתוך טבלה. שאלות אלו יעזרו לכם למצב ולבדל את העסק שלכם על פני המתחרים וגם להבין מול מי אתם מתמודדים ברמה העסקית.
לאחר מכן תנתחו את פעולות הקידום האורגני של המתחרים. זכרו כי קידום אורגני במנועי החיפוש של גוגל בנוי ממספר רב של שלבים ותהליכים וכי מדובר על תהליך ארוך. יכול להיות שהמתחרים שלכם כבר וותיקים בתחום ומבצעים קידום אורגני שנים רבות, רוב הסיכויים שייקח לכם זמן לעקוף אותם ולכן קחו בחשבון את העניין.
קריטריונים לניתוח מתחרים על פעילות SEO
הנה מספר קריטריונים שעליכם לבדוק על המתחרים שלכם מבחינת פעילות הקידום האורגני-
- מיקום מילות מפתח – אילו מילות מפתח הם מקדמים? האם הם מקדמים אותן על ידי קידום ממומן או רק בקידום אורגני? באיזה מיקום הם נמצאים?
- משך טעינת האתר – אחד הקריטריונים שעל פיהם גוגל מדרג את האתרים הוא על פי משך טעינת האתר והמהירות שלו. אם אתם רואים שלמתחרים יש תוצאות טובות יותר, נסו לפעול על מנת לשפר את משך טעינת האתר שלכם.
- קישורים חיצוניים ופנימיים – האם למתחרים שלכם יש באתר קישורים חיצוניים? האם יש להם קישורים פנימיים? המידע הזה חשוב ומצביע על היקף הפעילות האורגנית שלהם.
- האם למתחרים שלכם יש בלוג באתר? בלוג שאליו הם מעלים מאמרי תוכן שעוזרים לקדם ביטויי מפתח? שימו לב על תדירות העלאת התכנים, אורך התכנים, הביטויים המקודמים ועוד.
לסיכום, חלק חשוב מפעילות אירגונית של עסק הוא הכרת המתחרים
אם ברצונכם להתחיל לקדם את האתר שלכם אל תשכחו מהמתחרים שלכם. זכרו כי בסופו של דבר, אתם מתחרים איתם על הלקוחות, על הנאמנות שלהם ועל הכסף שיכנס לעסק. ההבנה של המתחרים והסקת מסקנות מתאימה היא המפתח לקידום טוב של האתר. אמנם גוגל היא מערכת מבוססת קוד, אך הגולשים פועלים על פי הרגש. מצאו את הנקודות המתאימות וקדמו את העסק שלכם.
איך אדע מיהם המתחרים של העסק שלי?
בדרך כלל כל עסק יודע מיהם העסקים הגדולים שאיתם הוא מתחרה. בנוסף, ניתן לבדוק עסקים מתחרים על ידי בדיקת מילות חיפוש קשורות בגוגל, ברשתות החברתיות, על ידי בדיקה מול הספקים המקומיים ועוד.
כמה מתחרים מומלץ לנתח?
חשוב לנתח את המתחרים העיקריים של העסק שלכם על מנת להסיק מהפעילות שלהם מסקנות. מלבד אלו, נתחו גם מתחרים קטנים או עקיפים על מנת להבין את התמונה השלמה. כמות המתחרים שמומלץ לנתח משתנה בהתאם לגודל העסק, לתקציב ולזמן.